Brödbutik

Bageriet hittar du en trappa ner från vår servering på inomhustorget och/eller via vår egen ingång i backen på Västra Rådhusgatan 1A (Väven Östra/Söder om Stora Hotellet). Brödbutiken finns på vårt inomhustorg vid Caféet, men är ni morgonpigga så går det bra att köpa bröd direkt från våra bagare i bageriet.

Kulturbageriet använder uteslutande naturliga högkvalitativa råvaror (i första hand KRAV-märkta, i andra hand ekologiska om vi inte får tag på KRAV), degen knådas varsamt med jästider upp till 72 timmar och allt bakas på gammalt hederligt vis i stenugn. Vi inspireras av brödkulturen överlag med en förkärlek till såväl västerbottniska traditioner som klassiska och ibland bortglömda recept, alltid med surdeg eller levain i grunden. Smaka och känn skillnaden – högkvalitativa mjölsorter utan tillsatser, långsam knådning och långa jästider ger ett betydligt godare och nyttigare resultat. För oss är det stolt hantverkspassion med lika delar engagemang och hållbarhetsfokus.

Kika förbi och köp nygräddat bröd eller fikabröd direkt hos oss i caféet samt på vårt inomhusbrödtorg där ni också kan betala med Swish.

Vi levererar även vårt bröd till många duktiga restauratörer i Umeå samt till privata företag/organisationer. Vill du beställa bröd till din restaurang/café/butik eller arbetsplats? Inga problem, hör av dig så hittar vi tillsammans en bra lösning.

SURDEGSKURS

Just nu har vi tyvärr ingen möjlighet att ta bokningar för Surdegskurser, privat eller företag!

Som en av få – stolta – bagerier har vi diplomerats av mathantverksorganisationen Eldrimmer i just detta och håller våra populära kurser för grupper om 6-8 personer. Vi informerar om kurstillfällen på vår Facebooksida och ibland fylls kurserna väldigt snabbt, men känn ingen sorg – är ni en grupp om 6-8 personer privat eller företag, hör av er så kan vi styra upp ett datum just för er.

Läs mer om våra Surdegskurser här

Nyhetsbrev