Surdegskurs

Som en av få – stolta – bagerier har vi diplomerats av mathantverksorganisationen Eldrimmer i just detta och håller våra populära kurser för grupper om 6-8 personer. Vi informerar om kurstillfällen på vår Facebooksida och ibland fylls kurserna väldigt snabbt, men tappa inte hoppet – är ni en grupp om minst 6-8 personer, privat eller företag, hör av er så kan vi styra upp ett datum just för er.

Under dessa surdegskurser kommer vi lägga fokus på hemmabagaren. Vi anpassar bakprocessen så det passar i en daglig livsstil utan att tära på varken smak eller kvalité.

Vi längtar efter att få starta upp våra surdegskurser igen under hösten 2022 – håll utkik på våra sociala medier så lägger vi ut information när det börjar dra ihop sig!

 

Tvådagarskurs, kl.17.30-21.00 Dag 1 och kl.18-20.30 Dag 2

Dag 1 inleds med en presentation av Kulturbageriet och vår filosofi runt bakande i ren allmänhet.  Varje kursdeltagare kommer få sätta en kreativ handknådad deg efter riktlinjer samt få arbeta med en ”kontrollerad” tidsstyrd deg som dagligen görs på vårat bageri. Vi går igenom samtliga degar och dess förlopp, kursdeltagarna lär sig forma bröd och hantera degar med långa jäsningstider.

Dag 2. Vi går igenom brödsnittning samt tekniker för att få önskat utseende på sina bröd samt olika sätt att baka av bröd i ugnen. Vi bakar av i vår stenugn och granskar våra skapelser. Avrundar kvällen med frågor och återkopplar information från början av kursen så att alla känner sig bekväma med surdegsbakning. I mån av tid tar vi specifika önskemål från deltagarna som mailas innan kurs.

Priset är 995 kr och då ingår mjöl, surdeg samt bröden som bakas. Mail till cafe@kulturbageriet.se för bokning samt info.

För att genomföra kurserna krävs 6-8 deltagare, i händelse av för få anmälda förbehåller oss rätten att senast tre dagar innan kursstart omboka och erbjuda plats vid ett senare kurstillfälle.

Förfrågningar Surdegskurs