Brödbutik

Bageriet hittar du en trappa ner från vår servering på inomhustorget och/eller via vår egen ingång i backen på Västra Rådhusgatan 1A (Väven Östra/Söder om Stora Hotellet). Brödbutiken finns på vårt inomhustorg vid Caféet, men är ni morgonpigg så går det bra att köpa bröd direkt från våra bagare i bageriet.

Kulturbageriet använder uteslutande naturliga högkvalitativa råvaror (i första hand KRAV-märkta, i andra hand ekologiska om vi inte får tag på KRAV), degen knådas varsamt med jästider upp till 72 timmar och allt bakas på gammalt hederligt vis i stenugn. Vi inspireras av brödkulturen överlag med en förkärlek till såväl västerbottniska traditioner som klassiska och ibland bortglömda recept, alltid med surdeg eller levain i grunden. Smaka och känn skillnaden - högkvalitativa mjölsorter utan tillsatser, långsam knådning och långa jästider ger ett betydligt godare och nyttigare resultat. För oss är det stolt hantverkspassion med lika delar engagemang och hållbarhetsfokus.

Kika förbi & köp nygräddat bröd eller fikabröd direkt hos oss i caféet samt på vårt inomhusbrödtorg där ni också kan betala med Swish.

Vi levererar även vårt bröd till många duktiga restauratörer i Umeå samt till privata företag/organisationer. Vill du beställa bröd till din restaurang/café/butik eller arbetsplats? Inga problem, hör av dig så hittar vi tillsammans en bra lösning.

Surdegskurs

 Som en av få - stolta - bagerier har vi diplomerats av mathantverksorganisationen Eldrimmer i just detta och håller våra populära kurser för grupper om 6-8 personer. Vi informerar om kurstillfällen på vår Facebooksida och ibland fylls kurserna väldigt snabbt, men känn ingen sorg – är ni en grupp om 6-8 personer privat eller företag, hör av er så kan vi styra upp ett datum just för er.

Läs mer om våra Surdegskurser här