Brödbutik

Bageriet & brödbutiken hittar du en trappa ner från vår servering på inomhustorget och/eller via vår egen ingång i backen på Västra Rådhusgatan 1A (Väven Östra/Söder om Stora Hotellet).

Kulturbageriet använder uteslutande naturliga högkvalitativa råvaror (i första hand KRAV-märkta, i andra hand ekologiska om vi inte får tag på KRAV), degen knådas varsamt med jästider upp till 72 timmar och allt bakas på gammalt hederligt vis i stenugn. Vi inspireras av brödkulturen överlag med en förkärlek till såväl västerbottniska traditioner som klassiska och ibland bortglömda recept, alltid med surdeg eller levain i grunden. Smaka och känn skillnaden - högkvalitativa mjölsorter utan tillsatser, långsam knådning och långa jästider ger ett betydligt godare och nyttigare resultat. För oss är det stolt hantverkspassion med lika delar engagemang och hållbarhetsfokus.

Kika förbi & köp nygräddat bröd eller fikabröd direkt i brödbutiken måndag 7.00-12.00, tisdag-fredag 7.00-17.00 Lördagar kl 7.00-12.00. Övriga dagar/tider säljs bröd & bakverk över disk en trappa upp hos caféet/restaurangen.

Vi levererar även vårt bröd till många duktiga restauratörer i Umeå, privata företag/organisationer samt Coop Forum på Ersboda måndag-lördag. Vill du beställa bröd till din restaurang/café/butik eller arbetsplats? Inga problem, hör av dig så hittar vi tillsammans en bra lösning.

Surdegskurs

Måndagkväll i bageriet är lika med surdegskurs. Som en av få - stolta - bagerier har vi diplomerats av mathantverksorganisationen Eldrimmer i just detta och håller våra populära kurser för grupper om 6-8 personer. Vi informerar om kurstillfällen på vår Facebooksida och ibland fylls kurserna väldigt snabbt, men känn ingen sorg – är ni en grupp om 6-8 personer privat eller företag, hör av er så kan vi styra upp ett datum just för er.

Läs mer om våra Surdegskurser här