Surdegskurs

 

Som en av få - stolta - bagerier har vi diplomerats av mathantverksorganisationen Eldrimmer i just detta och håller våra populära kurser för grupper om 6-8 personer. Vi informerar om kurstillfällen på vår Facebooksida och ibland fylls kurserna väldigt snabbt, men tappa inte hoppet – är ni en grupp om minst 6-8 personer, privat eller företag, hör av er så kan vi styra upp ett datum just för er.

Under dessa surdegskurser lägger vi fokus på hemmabagaren. Målet är att förenkla bakprocessen så mycket som möjligt så att det passar i en daglig livsstil utan att kompromissa om vare sig smak eller kvalité. Kvällen inleds med en presentation av Kulturbageriet och vår filosofi kring bak- & brödkultur. Vi pratar mjöl med stor vikt på kultursorter jämte moderna spannmål samt surdeg jämte jäst. Varje kursdeltagare får sätta en kreativ handknådad deg samt arbeta med en "kontrollerad" tidsstyrd deg. Vi går igenom samtliga degar och dess förlopp, lär ut hur man formar sitt bröd och hanterar degar med långa jäsningstider. Går igenom brödsnittning samt olika tekniker för att få önskat utseende på brödet samt olika sätt att baka av bröd i ugnen.

Vi avrundar kvällen med frågor och återkoppling så att alla deltagare efter avslutad kurs ska känna sig både redo och taggade för surdegsbak hemma.

Till våren 2018 är vi tillbaka med våra surdegskurser, vi kommer publicera datum och tider här, så håll utkik.

För att genomföra kurserna krävs 6-8 deltagare, i händelse av för få anmälda förbehåller oss rätten att senast tre dagar innan kursstart omboka och erbjuda plats vid ett senare kurstillfälle.

cafe [at] kulturbageriet.se (Förfrågningar Surdegskurs)